onsdag 3. juli 2013

Sjokoladekake med epler og nøtter (gluten og melkefri)

Veldig god kake, skikkelig festmat. Utenfor pollensesongen går det rimelig greit med et stykke eller to, så denne passer vi på å ha rundt jul og nyttår.

Sånn lager du kaken:
Kjør ingrediensen i kjøkkenmaskina

  • 150 gr semper grov (den melkefrie)
  • 150 gr sukker
  • 150 gr smør (melange bakesmør uten melk og soya)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
Stekes på 180 grader, på nederste rille, i 30 min.

Fyll
  • Lag eplesyltetøy av 3-4 epler (eller bare hakk dem/mos dem i mixer)
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • (evt. bruk eplesyltetøy fra glass)

Glasur


  • 150 gr melis
  • 2-4 ss vann (prøv deg frem til det blir passe konsistens til å smøre utover kaken uten at alt flyter utover sidene og blir liggende på kakefatet, øving gjør mester)
  • 150 gr mørk sjokolade (melkefri)
  • 1/2 - 1 dl nøtter (ta hva du har og liker best)

OBS! Farlig godt! :-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar