onsdag 3. juli 2013

Chocolate chip cookies fra USA (gluten og melkefri)

Sånne pleide min mor å bake da jeg var barn, men denne oppskriften kommer fra en god venninne som har vært au pair i USA og er deretter tilpasset et kakemonster av en matallergiker.

Sånn gjør du:

Rør sammen

  • 220 gr/2,5 dl melkefritt smør
  • 135 gr/nesten 1 dl brunt sukker
  • 160 gr/nesten 1 dl hvitt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kaldt vann
  • 2 egg

Tilsett

  • 5 dl semper grov (den melkefrie)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 250 gr melkefri sjokolade i små biter
Bruk en skje til å plassere klumpene på 2 stekeplater - ca 30 kjeks til sammen.
Stekes på 180 grader (midt i ovnen) i ca 12 min.
Avkjøles på rist.
Putt kjeksene i en tett kakeboks FØR de er blitt kalde (så forblir de myke). Tips: putt evt. 2-3 dråper vann i kakeboksen for å mykne kakene senere.

Farlig godt! Populær overraskelse til ungdommer på hybel :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar