tirsdag 24. juli 2018

Bryllupsdag-pai

For 21 år siden giftet vi oss i hemmelighet, tok en pizza i parken og sendte et postkort hjem. I dag feirer vi med bading i kulpen og et enkelt sommermåltid som du lager på ca 45 min.


Mens paien steker lager du en kortreist salat fra parsellhagen, balkongen eller vinduskarmen, dekker bordet og heller opp et glass lett avkjølt vin for å feire eller limonade som er et utmerket alkoholfritt alternativ. Friskt, kaldt vann smaker fortreffelig til all mat, vi har alltid et par glassflasker liggende i kjøleskapet til bruk ved alle måltider, året rundt.

Vår pai er gluten- og melkefri, naturligvis.


Paideigen lager du av:

150 gram melkefri Melange 
1 dl semper fin, laktosefri 
2 dl semper grov, laktosefri 
1 klype maldonsalt 
4 spiseskjeer kaldt vann
Kjør alt i en foodprosessor
Bre deigen ut i en paiform

Forstek paibunnen på 225 grader i ca 10 min midt i ovnen. 


Fyll:

3-4 spiseskjeer tyrkisk ajvar (paprika og aubergine)
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 syltet sitron i små biter
10-12 soltørkede tomater i små biter (har ligget i vann over natten)
4-5 skiver fenalår revet i biter
Rikelig med grovt kvernet pepper 
Noen seriøse dryss med Provence krydder
Legg evt påntynne skiver vegansk parmesan (uten melkeprotein og laktose)

Stek ferdig paien på 225 grader i ca 15 min midt i ovnen. 

Serveres med en stor frisk salat, oliven og evt. vegansk fetaost (uten melkeprotein og laktose).

Perfekt måltid både ute og inne 😊


2 kommentarer: