lørdag 7. juli 2018

Med spansk gaspacho på termos

Sommerferien er full av herlige muligheter, dager med sol, varme og masse fritid til å gjøre det du helst vil. I vår familie blir det gjerne en del øyhopping i Oslofjorden i løpet av sommeren og da er det kjekt å ha med seg litt ekstra godt å spise og drikke i tilfelle øyturen drar ut i de små timer. 


Gaspacho er en kald spansk grønnsakssuppe som går fort å lage og som lett kan fylles på termos og bli med på tur en varm sommerdag. Denne gangen laget jeg den kvelden før slik at den fikk stå kaldt i kjøleskapet over natten før vi helte den over på termos og tok den med på tur. Gaspacho smaker kjempegodt sammen med matpakke!

Gaspachoen vår er gluten- og melkefri, naturligvis.



Denne gang brukte jeg følgende:

2 bokser hakkede tomater 
1 rød løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1/2 rød paprika i små biter
1 liten agurk i små terninger
Spe med litt vann (eller bruk isbiter hvis du har det travelt)
En klype maldonsalt
Nykvernet svart pepper, ca 10 dryss
(Evt litt Tabasco hvis du vil ha den sterk)
Bland sammen med en skje
La gaspachoen stå i kjøleskapet over natten. Hell den på termos, god tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar