søndag 8. juli 2018

Vegansk "ostekake"

Det er etter hvert kommet mange gode veganske produkter i butikkhyllene og mange av dem kan brukes av allergikere som må spise gluten- og melkefritt. 

Denne etterlengtede veganske "ostekaken" ble både frisk og veldig, veldig god. Denne lekkerbiskenen gikk ned på høykant og kommer garantert på dessertbordet snart igjen!


Sånn gjorde jeg: 

Bunn:
1 pk glutenfrie (digestive) kjeks
125 gram melkefri Melange 
Litt kanel
Kjør alt i foodprosessor og legg massen i bunnen av en rund kakeform 

Gelé:
Lag sitrongelé som anvist på pakken, men bruk halv mengde vann. Avkjøl til geleen er i ferd med å stivne og bland den inn i "ostefyllet"

Vegansk "ostefyll"
Kjør blandingen i foodprosessor 
3 egg 
2 spiseskjeer sukker
250 gram smørbar vegansk "ost" (gluten- og melkefri)
1,5 dl naturell soyayogurt 

Bland gelé og ostefyll og hell blandingen over kjeksbunnen. Sett "ostekaken" i kjøleskapet til den stivner helt. Lag den helst dagen før servering, så smaker den aller best.

Serveres med friske jordbær. Nam nam!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar