Mens paien steker lager du en frisk salat, dekker bordet og åpner en flaske gresk Retsina (hvitvin med smak av kvae) hvis du tilfeldigvis har en på kjøling, eller server et glass lett rødvin hvis du heller foretrekker det. Limonade er et friskt alkoholfritt alternativ og friskt, avkjølt vann smaker alltid fortreffelig til all mat. Vi har alltid et par glassflasker liggende i kjøleskapet til bruk ved alle måltider, året rundt.
Vår greske pai er gluten- og melkefri, naturligvis.
Paideigen lager du av:
150 gram melkefri Melange
1 dl semper fin, laktosefri
2 dl semper grov, laktosefri
1 klype maldonsalt
4 spiseskjeer kaldt vann
Kjør alt i en foodprosessor
Bre deigen ut i en paiform
Fyll:
3-4 spiseskjeer gaspacho (hvis du har)
4-5 skiver fenalår revet i biter
2 røde tomater i båter
6 gule små tomater delt i to
Rødløk kuttet i små biter
Grønne oliven
Kalamata oliven
1-2 fedd hvitløk i små biter
4 små sylteagurk i staver
Stek paien på 225 grader i ca 25 min midt i ovnen.
Serveres med en stor frisk salat, oliven og evt. fetaost for de som tåler melk. Og/eller veganske erstatningsprodukter. Nyt måltidet, samtalen og samværet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar