mandag 27. november 2017

Hot soup

Hva smaker vel bedre enn en deilig suppe basert på hva man har i skapene etter en helg med lange middager i godt selskap. Kjapt, godt, vegansk og kortreist med hovedsakelig grønne grønnsaker og urter, litt glutenfri pasta og krydder med futt i. 


Slik gikk det til:

Hot suppe for 2 pers (tidsforbruk 20-30 min) Bruk suppekjele.

Fres 
1 stor gul, hakket løk i olje og 
Tilsett 
3-4 fedd hakket hvitløk
ca 3 cm hakket ingefær 
1/2 grønn paprika i biter
1 gulrot i strimler
5-7 grønne oliven i biter
En klype grovt salt
20 dryss nykvernet svartpepper
1/2 teskje tørket timian
1/2 teskje tørket persille
1 liter kokende vann
2 terninger grønnsaksbuljong (oppløst i litt varmt vann)
Litt glutenfri pasta (overhold koketiden)
1 vårløk/litt purreløk i biter
1/2 neve bladpersille (blader og stilker)
Bladene fra en stilk rosmarin
Litt frisk basilikum
(Litt hakket grønn chilli til de tøffeste)

Værsågod, da er det bare å forsyne seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar