Hva smaker vel bedre enn en deilig suppe basert på hva man har i skapene etter en helg med lange middager i godt selskap. Kjapt, godt, vegansk og kortreist med hovedsakelig grønne grønnsaker og urter, litt glutenfri pasta og krydder med futt i.
Slik gikk det til:
Hot suppe for 2 pers (tidsforbruk 20-30 min) Bruk suppekjele.
Fres
1 stor gul, hakket løk i olje og
Tilsett
3-4 fedd hakket hvitløk
ca 3 cm hakket ingefær
1/2 grønn paprika i biter
1 gulrot i strimler
5-7 grønne oliven i biter
En klype grovt salt
20 dryss nykvernet svartpepper
1/2 teskje tørket timian
1/2 teskje tørket persille
1 liter kokende vann
2 terninger grønnsaksbuljong (oppløst i litt varmt vann)
Litt glutenfri pasta (overhold koketiden)
1 vårløk/litt purreløk i biter
1/2 neve bladpersille (blader og stilker)
Bladene fra en stilk rosmarin
Litt frisk basilikum
(Litt hakket grønn chilli til de tøffeste)
Værsågod, da er det bare å forsyne seg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar