mandag 13. november 2017

Ratatouille - klassisk fransk

Mitt første møte med ratatouille medførte en livslang kjærlighet. De to jentene jeg bodde sammen med hadde begge studert i Frankrike og hadde snappet opp ett og annet fra det lokale kjøkkenet. Grønnsaksretten er rask å tilberede, man tar hva man har av grønnsaker, tilsetter kanskje noen urter fra vinduskarmen og tar smaksfinpussen ved hjelp av krydderskuffen. Vi pleier å spise den sammen med en raus mengde kokt ris. Ratatouille passer ypperlig i et vegansk kosthold og selvsagt på kjøttfri mandag!



Slik gjorde jeg i dag:

Kok opp 1 dl ris per person i dobbel mengde vann tilsatt litt salt. Når risen koker opp skrur du ned varmen og legger på lokk til risen småputrer ferdig.

Hell rikelig med olje i en kjele og fres f.eks:

1 gul løk
1 rød løk
1 grønn paprika
1 rød paprika 
1 stang selleri
Tilsett
I boks knuste tomater
2-3 fedd hvitløk i små biter
1-2 syltet paprika i biter pluss litt lake
2 syltet agurk i biter pluss litt lake
Saften av 1/2 lime eller sitron
Litt friske urter: dill, basilikum, bladpersille 
Krydre med: salt, svart pepper, salvie, timian, Provencekrydder og smak til med litt honning. La småputre i 5 min før servering. Det fine med ratatouille er at den blir god nesten uansett hva du putter oppi, bare husk å smak litt innimellom.

God apetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar