Med mørketiden melder ofte søtbehovet sin ankomst. Kanskje fordi vi trenger litt ekstra energi, eller også fordi vi føler behov for litt trøst etter lange, mørke dager. Her er en klassiker som stilner sjokoladehungeren og gir en solid avslutning på et lettere måltid. Den kan varieres i det uendelige, vi lager den alltid uten gluten og melk og vi har prøvd det meste av bringebær, bjørnebær, jordbær, mandarinbåter, melonbiter, ananas, etc.
Hva om du lar gjestene velge sin egen topping :-)
Sånn gjør du (4 porsjoner):
Smelt
- 1 plate mørk, melkefri 70 % sjokolade (2 store bocca funker supert) over vannbad
- 1 stor klatt melkefri margarin
- 3 dl ris-fløteskallet av 1 sitron
Sett kjølig (eller server lunken)
Pynt med bær/frukt etter ønske
Desserten er rask å lage, kjølner fort og passer de fleste ganer. Det er kanskje ikke en helt ekte sjokolademousse, mer som en sjokoladekrem, men vi liker den uansett!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar