Sånn får du det til (nok til 4-5 personer):
1) Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme)
2) Bruk gjerne en stor jerngryte/panne/wok (som du kan sette direkte inn i komfyren og spare oppvask. Alternativt kan du benytte en stekepanne/kasserolle og deretter helle alt over i langpannen)
- Fres følgende ingredienser gyldne og myke i olje på passe sterk varme:
- 1 -2 gul løk
- 1 -2 paprika (valgfri farge)
- Tilsett
- 3-4 hakkede hvitløksbåter
- 1 boks hermetiske (små) tomater
- 2 spiseskjeer fish sauce/fiskefond (eller bruk 2-3 buljongterninger)
- 2 teskjeer maldonsalt
- 20 dryss med nykvernet svart pepper
- 3 laurbærblader
- 1 pose safran (0,5 gram)
- Rør inn 400 gram arborioris (risottoris)
- La småputre i jerngryten/pannen/woken i 8-10 min på svak varme og rør om noen ganger så det ikke setter seg fast
3) Kok opp 8 dl vann (bruk vannkoker)
- Tilsett vannet oppi jerngryten/pannen/woken sammen med
- 2 dl hvit (matlagings)vin
- Hell vann og vin oppi jerngryten/pannen/woken og bland
- Sett jernpannen/woken inn i ovnen, på midterste rille, og la stå i 40 minutter (175 grader)
- Bland deretter inn 1 pose frosne reker, blåskjell, blekksprut og la stå i 10-15 minutter til. Det ser flott ut hvis du legger noen skalldyr og evt blåskjell med skall på toppen. Ta det du liker best og finner i butikken den dagen.
- Ta jerngryten/pannen/woken ut av ovnen og la retten hvile 10 minutter før servering, legg gjerne på et lokk, eller dekk til med et kjøkkenhåndkle.
- Pynt med sitron- og limebåter, det ser lekkert ut.
- Buen aproveche!
Serveringstips: En frisk salat og en spansk vin passer godt til. Serverer du en lett forrett og avslutter med en frisk fruktdessert så blir dette rene herremåltidet. God apetitt!
Variant: Paella kan varieres i det uendelige; som vegetar, vegansk, med fisk, skalldyr, fugl eller kjøtt. Prøv deg fram og finn din favoritt. Men husk alltid å bruke riktig type ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar