torsdag 19. oktober 2017

Sprek avokado

Her i huset elsker vi avokado. Vi spiser store mengder i løpet av et år og bruker avokado til alt fra frokost - via forretter, salater, matpakker, mellommåltider, hovedretter - til kaker og desserter. Namm! Ingen uke uten avokado! Denne forretten smaker digg, er enkel å lage med mye av det du tilfeldigvis har for hånden og muligens en kjapp tur til nærbutikken, eller en tur i soppskogen for de mer avanserte. Tilsetter du litt hakket chilipepper får du en sprek forrett som liver opp smaksløkene. Eller hvorfor ikke lage en gjeng og ta med til neste spleiselag, de kommer garantert til å forsvinne.




Sånn fikser du det:

Beregn 1/2 spisemoden avokado per person.

Fyll (til 4 pers):

  • Fres 
  • 1 finhakket løk i litt olje
  • 2 -3 dl sopp i passe store biter
  • Tilsett 
  • 1 dryss havsalt
  • 5 dryss nykvernet svart pepper
  • 1 -2 fedd hvitløk, småhakket
  • 1/2 -1 finhakket rød chilipepper etter smak og behag
  • Litt estragon (eller annet krydder du liker)
  • (evt. også 1 spiseskje hakket, frisk koriander eller frisk basilikum)


Dressing (til 4 pers):

  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • saften av 1 lime
Del avokadoen i 2, ta ut steinen og legg 1/2 avokado på hver sin tallerken. Hell over fyll og dressing rett før servering.

Variant: Retten kan alternativt varmes i 10-15 min på 165 grader forvarmet ovn. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar