Om høsten har vi tilgang på mye god norsk frukt, så da må man jo bare lage en kortreist oktoberkake - en deilig klassiker som vi setter pris på i vår lille familie. Gluten- og melkefri naturligvis.
Sånn gjør du:
Bruk foodprosessor, det går kjapt.
- 220 gr semper grov (melkefri)
- 100 gr sukker
- 150 gr smeltet smør (melkefritt)
- 2 ts bakepulver
- 2 egg
- 1/2 ts kanel
- 1 lite beger med alpro frukt yoghurt
Smør en rund form og hell røren oppi.
Skjær 1 eple og 1 pære i passe tykke båter og stikk nedi røren. Strø over litt kanel og litt brunt sukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25 min. Server med vaniljekrem (uten melk og gluten) og en kopp deilig kaffe eller te.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar