torsdag 5. juni 2014

Vietnamesiske vårruller

Vi er så heldig å ha vietnamesisk-norske naboer og en dag ble vi invitert på vårrullkurs. Det var kjempeinspirerende, skikkelig kos - og resultatet ble yammi! 

Prinsippet er som følger
Man tager hva man haver og liker, og chopper det i dertil egnede tynne strimler, ruller blandingen inn i små pakker og friterer de i raps/solsikkeolje på medium varme til de er gyldne. Vår familie liker å dyppe dem i sterk chillisaus og spise dem til lunsj eller frokost, mens Thi forteller at i "gamlelandet" spises vårrullene sammen med kokt ris og litt salat.
Vi brukte:
3 revne gulrøtter
1/2 hodekål i tynne strimler
glassnudler (som har ligget litt i lunkent vann) klippet opp i ca 3-4 cm lengde
1 kg kyllingkjøttdeig
salt
(evt. også litt smaksforsterker)
Bland alt sammen i en stor bolle (bruk hendene)

Lag små pakker
Vi lagde ca 1/3 med glutenfri spring roll wrappers (ris)
fyll en passe stor bolle med lunkent vann
fukt et og et ark av spring roll wrappene i vannet
legg en passe stor dose av blandingen "i enden" av den runde wrappen og rull sammen men du pakker sidene inn mot midten slik at det hele ser ut som en vårrull når du er ferdig
stek

og deretter 
2/3 i vanlig spring roll pastry 
plasser det firkantede pastry-arket med spissen mot deg
legg en passe liten dose av blandingen i hjørnet
rull og brett høyre og venstre hjørne inn mot midten (som om du pakker inn en presang)
til slutt "limes" det siste hjørnet fast til vårrullen med en seig liten blanding av potetmel i vann
stek vårrullene på alle sider til de er gyldne i raps/solsikke olje på middels varme i kjelen

Tips!
Vårruller smaker best når de er helt nystekte
Frys de du har til overs og stek dem en annen dag
smaker perfekt til frokost, lunsj eller strandmat, funker fint som kveldsmat og nattmat også (men da skal man være edru)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar