søndag 25. mai 2014

Vårlig spagetti med chillireker og ruccola

I sommerhalvåret spiser man gjerne litt lettere middager og da er denne retten perfekt! Den er sterkt inspirert av Jamie Olivers rett som han visstnok spiste på en lokal kneipe i Palermo, og vi syns den passer godt som midt-på-dagen-rett en søndag før man setter seg på den lange bussturen hjem igjen etter en perfekt helg i godt selskap. Nok til 3-4 porsjoner. Slik gjør du:

Spagetti
glutenfri spagetti kokes som anvist på pakken

Reker
skrell 400-500 gr ferske reker (evt tinede frosne)

Saus
2-3 ss olivenolje varmes i stekepanne sammen med
2 hakkede fedd hvitløk
1-2 knuste tørkede røde chilli (chillipulver eller chillikrydder funker også)

Når blandingen begynner å ta farge tilsetter du rekene og vender dem i et par minutter
Hell over et lite glass hvitvin hvis du har (eller tilsett 1 ss hvitvinseddikk + 4 ss vann)
Bland inn 6 soltørkede tomater hakket/kjørt i blender (eller 2-3 ss tomatpure/friske tomater)
La alt surre i noen minutter

Anrett spagettien med sausen og noen friske ruccolablader på toppen
Klem litt frisk sitron over
Dryss litt reven sitronskall (helst økologisk) til slutt

Serveres 
Server gjerne spagettien med en enkel salat til - Smaklig måltid!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar