søndag 15. juni 2014

Jordbærsalat med spekeskinke og Homemade kebab

Kebab smaker aller best når den er hjemmelaget, her er vår favorittoppskrift, den rekker 3 sultne middagsgjester, og så blir det litt rester igjen litt til tenåringens frokost neste dag. OBS! bytt ut, eller dropp det som inneholder gluten/melk og vær nøyaktig med kjøkkenhygienen så du unngår allergener på feil sted, det er veldig kjedelig hvis gjestene blir syke av måltidet. 

Forrett: Jordbærsalat med spekeskinke og halloumi (kypriotisk ost av ku/geitemelk) (obs! dropp osten til melkeallergikere)
  • ha 300 gr jordbær i passe store biter i en bolle
  • hell over litt balsamico, litt god olivenolje og saften av 1/2 sitron
  • dryss på litt havsalt og nykvernet pepper 
  • la alt stå og trekke mens du steker halloumien
  • skjær 250 gr halloumi i 8 skiver og klem fast et basilikumblad på hver side
  • stekes i teflonpanne på middels varme ca 1 min på hver side

  • legg et par skiver halloumi på en frokosttallerken
  • legg ca 15 mynteblader og en håndfull salat i jordbærblandingen og rør rundt, før du legger blandingen oppå halloumien på tallerkenen
  • legg på litt salat og et par skiver spekeskinke 
  • drypp over litt balsamico og olivenolje i det du serverer forretten 


Kebab (ikke med på bildet over)
  • 500 gr renskåret lammekjøtt (bog/nakke) i ca 2 cm store biter
  • 2-3 ts friske timianblader
  • 1 ss malt chilli
  • 1/2 - 1 ss malt spisskummen
  • 4 ss revet sitronskall
  • havsalt
  • nykvernet svart pepper
  • 1 håndfull pistasjenøtter uten skall

Kjør alt i en foodprosessor
Form 8 kebaber som du klemmer fast på grillspyd og legger tvers over en lasagneform
Grilles gyldne midt i ovnen på 250 grader, husk å snu dem (det tar kort tid så følg med)


Salat
  • 2 håndfuller blandet salat (romano, endivie, ruccola) skylt og revet i biter
  • 1 liten bunt friske mynteblader
  • 1 rødløk skåret i tynne skiver
  • en bunt bladpersille (uten stilker)
  • god olivenolje
  • 1 sitron skvises over (tar brodden av sterk løk)

    Sterk tomatsaus - se egen oppskrift

    Ekstra grønnsaker (ta det du har/liker best)
    • salatblader
    • tomat
    • agurk
    • paprika
    • løk
    • oliven

    Serveres med kokt ris, tsatziki, feta ost (OBS! inneholder melkeprotein/laktose) og tortilla-lefser/ glutenfrie lefser og til fest gjerne en marokkansk rødvin.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar