Kebab smaker aller best når den er hjemmelaget, her er vår favorittoppskrift, den rekker 3 sultne middagsgjester, og så blir det litt rester igjen litt til tenåringens frokost neste dag. OBS! bytt ut, eller dropp det som inneholder gluten/melk og vær nøyaktig med kjøkkenhygienen så du unngår allergener på feil sted, det er veldig kjedelig hvis gjestene blir syke av måltidet.
Forrett: Jordbærsalat med spekeskinke og halloumi (kypriotisk ost av ku/geitemelk) (obs! dropp osten til melkeallergikere)
- ha 300 gr jordbær i passe store biter i en bolle
- hell over litt balsamico, litt god olivenolje og saften av 1/2 sitron
- dryss på litt havsalt og nykvernet pepper
- la alt stå og trekke mens du steker halloumien
- skjær 250 gr halloumi i 8 skiver og klem fast et basilikumblad på hver side
- stekes i teflonpanne på middels varme ca 1 min på hver side
- legg et par skiver halloumi på en frokosttallerken
- legg ca 15 mynteblader og en håndfull salat i jordbærblandingen og rør rundt, før du legger blandingen oppå halloumien på tallerkenen
- legg på litt salat og et par skiver spekeskinke
- drypp over litt balsamico og olivenolje i det du serverer forretten
Kebab (ikke med på bildet over)
- 500 gr renskåret lammekjøtt (bog/nakke) i ca 2 cm store biter
- 2-3 ts friske timianblader
- 1 ss malt chilli
- 1/2 - 1 ss malt spisskummen
- 4 ss revet sitronskall
- havsalt
- nykvernet svart pepper
- 1 håndfull pistasjenøtter uten skall
Kjør alt i en foodprosessor
Form 8 kebaber som du klemmer fast på grillspyd og legger tvers over en lasagneform
Grilles gyldne midt i ovnen på 250 grader, husk å snu dem (det tar kort tid så følg med)
Salat
- 2 håndfuller blandet salat (romano, endivie, ruccola) skylt og revet i biter
- 1 liten bunt friske mynteblader
- 1 rødløk skåret i tynne skiver
- en bunt bladpersille (uten stilker)
- god olivenolje
- 1 sitron skvises over (tar brodden av sterk løk)
Sterk tomatsaus - se egen oppskrift
Ekstra grønnsaker (ta det du har/liker best)
- salatblader
- tomat
- agurk
- paprika
- løk
- oliven
Serveres med kokt ris, tsatziki, feta ost (OBS! inneholder melkeprotein/laktose) og tortilla-lefser/ glutenfrie lefser og til fest gjerne en marokkansk rødvin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar