Min farmor pleide ofte å servere rullekake. Det er enkelt å lage (sukkerbrød) og man kan fylle rullekaken med hva hjertet begjærer. I dag har jeg fylt den med friske jordbær og litt sjokoladesaus etter som den skal serveres som dessert på Sankthansaften.
Sett ovnen på 180 grader
Legg et bakepapir på en stekeplate
Spray med formfett
Pisk eggedosis (bruk foodprosessor) av
4 egg
175 gram sukker
Tilsett
3,5 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1,3 dl semper grov (gluten- og melkefritt)
90 gram melkefritt smør (i terninger)
Smør røren utover bakepapiret på stekeplaten
Stek rullekaken gylden i ca 11 min på 180 grader
Hvelv øyeblikkelig den varme kakebunnen over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker (hvis kakebunnen ikke vil slippe taket i bakepapiret pensler du det med kaldt vann)
Fyll kaken med det du ønsker (obs! ikke ha for mye inni, den skal jo rulles)
jordbær
melis
sjokoladesaus
Legg rullekaken på et pent fat og pynt den ferdig rett før servering.
Tips: Server gjerne vaniljesaus/krem til de av gjesten som tåler/liker det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar