mandag 23. juni 2014

Rullekake til Sankthansfeiringen

Min farmor pleide ofte å servere rullekake. Det er enkelt å lage (sukkerbrød) og man kan fylle rullekaken med hva hjertet begjærer. I dag har jeg fylt den med friske jordbær og litt sjokoladesaus etter som den skal serveres som dessert  på Sankthansaften.

Sett ovnen på 180 grader

Legg et bakepapir på en stekeplate
Spray med formfett

Pisk eggedosis (bruk foodprosessor) av
4 egg
175 gram sukker

Tilsett
3,5 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1,3 dl semper grov (gluten- og melkefritt)
90 gram melkefritt smør (i terninger)

Smør røren utover bakepapiret på stekeplaten

Stek rullekaken gylden i ca 11 min på 180 grader

Hvelv øyeblikkelig den varme kakebunnen over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker (hvis kakebunnen ikke vil slippe taket i bakepapiret pensler du det med kaldt vann)

Fyll kaken med det du ønsker (obs! ikke ha for mye inni, den skal jo rulles)
jordbær
melis
sjokoladesaus

Legg rullekaken på et pent fat og pynt den ferdig rett før servering.
Tips: Server gjerne vaniljesaus/krem til de av gjesten som tåler/liker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar