tirsdag 12. april 2016

Spansk Chorizo-pasta

Pasta er godt og kan varieres i det uendelige. Denne retten ble til for noen år tilbake da min mann og jeg studerte i Spania. Vi pleide å handle på bydelsmarkedet som bugnet av lekker og kortreist mat fra lokale produsenter.

Retten er fri for gluten og melkeprotein/laktose.



Kok glutenfri pasta - jeg bruker 2-3 dl per porsjon til denne retten, avhengig av hvor sultne vi er og om vi skal ha salat til. 

Sausen:

  • Fres en halv løk gylden i litt olivenolje 
  • Tilsett 1/2 rød og 1/2 grønn paprika i biter og la det frese med
  • Tilsett 1 boks hakkede tomater
  • Tilsett 1 liten boks ananas i terninger og all ananassaften
  • Skjær 1/2 Chorizo pølse i skiver, bruk den milde varianten (sjekk at den er melkefri)
  • La alt surre i 10-15 min for at krydringen fra Chorizoen skal sette seg
Legg noen oliven på toppen, server gjerne med salat. Chorizo-pastaen maker fortreffelig med et glass spansk rødvin til og vi serverer den ofte som helgemiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar