Jeg er ikke så glad i å handle, og derfor er jeg sterk tilhenger av å kunne lage middag av det vi til enhver tid har i skuffer og skap. Utfordringen ved å dele kjøkken med en lidenskapelig hobbykokk er at jeg ikke alltid vet hva de ulike ingrediensene er og hvordan man bruker de.
I dag har jeg laget en ny variant på en klassisk favoritt; quiche med bacon, gul løk, kanel, soltørket tomat, basilikum fra vinduskarmen og friske tomater. Nydelig var det! Rett og slett!
I dag har jeg laget en ny variant på en klassisk favoritt; quiche med bacon, gul løk, kanel, soltørket tomat, basilikum fra vinduskarmen og friske tomater. Nydelig var det! Rett og slett!
Sånn gjør du:
Paideig:
- 3 dl semper grov rismel (uten melk)
- 125 gram melkefri margarin
- 4 spiseskjeer kaldt vann
- Kjør alt i kjøkkenmaskin
- Trykk deigen ut i en paiform
- Forstek paibunnen i 15 min midt i ovnen 200 grader
Fyll:
- Skjær en liten gul løk i ringer og stek den gylden
- stek 150 gram bacon
- Pisk sammen (bruk kjøkkenmaskin eller stavmikser)
- 3 egg
- 3 dl laktosefri melk
- 3 dl (150 gram) vellagret ost
- 2-3 spiseskjeer med soltørket tomat
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts blandet pepper
- 1/2 ts kanel
- 1-2 ts provence krydder
- Hell alt fyllet over det forstekte paibunnen
- Legg 5-10 små tomater delt i to oppi i det du setter den inn i ovnen
- Stek quichen midt i ovnen i 30 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar