Hjemmelagede sylteagurker smaker himmelsk (mye bedre enn kjøpte), og det er superenkelt å lage, og man kan nesten ikke mislykkes, så kjør på!
- 2 l vann
- 1/2 dl hvit eddik (12%) eller 1 dl 7% - ta det du har, det blir godt uansett!
- 3-4 laurbærblader (fra egen produksjon)
- 1 dl sukker (ta halvparten så blir det ikke så søtt)
- 1,5 ss salt
- 2 ss sennepsfrø
- masse dillkroner (fra egen hage)
- 1/2-1 ss hvite pepperkorn
- Når laken er kokt opp, slenger du oppi 1 rødløk i skiver og lar alt stå til det kjølner
- 800 gr små agurker skjæres i skiver (gjør dette ETTER at du har kokt og avkjølt opp laken)
Legges på glass:
- Når laken er kjølnet skjærer du agurkene i passe tynne/tykke skiver (bruk en skarp kniv) og legger lagvis litt agurker, løk, sennepskorn/etc oppi 2-3 steriliserte glass
- Til slutt heller du laken over (viktig at laken dekker alt).
Yammi! Sylteagurker smaker perfekt til høstens deilige smørbrød!
Ps. For å sterilisere glassene kan du f.eks kjøre sylteglassene i oppvaskmaskin, eller legg dem et par minutter i en kjele med kokende vann
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar