tirsdag 9. september 2014

Minestrone-suppe

Supper er fantastisk gode, de passer til alle måltider, døgnet rundt. Minestrone er en italiensk klassiker, her får du vår hjemmelagde familievariant. Men for all del ikke heng deg opp i detaljene, la det stå til, ta det du har og liker, smak deg fram til din beste minestrone-suppe!

Det som står i parentes er valgfritt, og tilpasses gjestenes behov. Lykke til!


Sånn gjør du

Fyll bunnen av den store suppekjelen din med (oliven)olje og stek
  • 2 røde løk i skiver
  • 2 skrelte gulrøtter i skiver
  • 3 hvitløksfedd i biter
  • 1 tomat
  • 1 skrellet potet
  • (evt. også et par stilker selleri i biter)
  • (evt. også en fenikkelrot i biter)
Tilsett følgende - og la suppen koke til pastaskruene er ferdig
  • 2-3 dl glutenfrie pastaskruer (beroende på hvor mettende du vil at suppen skal være)
  • 2 bokser hermetiserte (plomme)tomater
  • 1-2 små squash i biter
  • 2 dl grønnsakskraft (evt. kraft fra kylling/kjøtt)
  • 2 ss sitron/eddik 
  • (evt. også ett glass rødvin)
  • 1 laurbærblad
  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 pose med spinatblader i biter
  • (evt. også litt stekt bacon/noen skiver spekeskinke)
  • (100 gram berlottibønner)
  • havsalt
  • svart pepper
Serveres med
  • glutenfritt flatbrød/ristet brød/foccacia
  • (evt. også parmesanost)
Yezzz! Kjempegodt! Og temmelig sunt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar