Her i huset forsøker vi å være relativt sunne også når vi skeier ut. Og dessuten så liker vi rett og slett sunn mat. Årets 17.mai middag vil derfor bestå av trøndersk sodd (hjemmelaget så klart) og med denne fantastiske gulrotkaken til dessert. Denne kombinasjonen kan fort bli en tradisjon!
Kakebunn:
Kakebunn:
3 egg
3 1/2 dl sukker (bruk halvparten for å få en mindre søt kake))
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
4 dl Semper grov melmix (obs! den melkefrie blandingen)
4 dl finrevne gulerøtter
2 1/2 dl rapsolje/smeltet melkefri margarin
Slik gjør du:
Visp egg og sukker luftig
Bland inn alt det tørre
Riv gulrøtter i en bolle og ha i finrevne gulerøtter samt
Tilsett olje/smeltet margarin
Blandes godt
Hell røren i en godt smurt rund kakeform
Stekes på 200 C i ca 30-40 min (midt i ovnen)
Sjekk med en kniv/trepinne e.l om kaken er stekt
Soyakrem:
100 g melange uten melk
250 g melis (bruk halvparten for å få en mindre søt topping)
1 pakke tofuline original melkefri soya "smøreost"
1,5 ss vaniljesukker
Pynt:
Smør soyakremen over kaken
Pynt med friske (hage)blåbær og bringebær
Sett evt. kaken kjølig til du skal bruke den, men den smaker godt lunken også
Servering:
Serveres sammen med litt deilig (is)te/kaffe
Serveres sammen med litt deilig (is)te/kaffe
Fjorårets kake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar