fredag 16. mai 2014

Gulrotkake til 17.mai (gluten og melkefri)

Her i huset forsøker vi å være relativt sunne også når vi skeier ut. Og dessuten så liker vi rett og slett sunn mat. Årets 17.mai middag vil derfor bestå av trøndersk sodd (hjemmelaget så klart) og med denne fantastiske gulrotkaken til dessert. Denne kombinasjonen kan fort bli en tradisjon!

Kakebunn:
3 egg
3 1/2 dl sukker (bruk halvparten for å få en mindre søt kake))
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
4 dl Semper grov melmix (obs! den melkefrie blandingen)
4 dl finrevne gulerøtter
2 1/2 dl rapsolje/smeltet melkefri margarin

Slik gjør du:
Visp egg og sukker luftig
Bland inn alt det tørre 
Riv gulrøtter i en bolle og ha i finrevne gulerøtter samt 
Tilsett olje/smeltet margarin
Blandes godt
Hell røren i en godt smurt rund kakeform
Stekes på 200 C i ca 30-40 min (midt i ovnen)
Sjekk med en kniv/trepinne e.l om kaken er stekt

Soyakrem:
100 g melange uten melk
250 g melis (bruk halvparten for å få en mindre søt topping)
1 pakke tofuline original melkefri soya "smøreost"
1,5 ss vaniljesukker 

Pynt:
Smør soyakremen over kaken
Pynt med friske (hage)blåbær og bringebær
Sett evt. kaken kjølig til du skal bruke den, men den smaker godt lunken også

Servering:
Serveres sammen med litt deilig (is)te/kaffe


Årets kake ble pyntet i striper


Fjorårets kake 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar