Adventstiden er over oss med håndball- og innebandyVM for damer og helt plutselig har jeg tid til å bake litt innimellom slagene. Julebakst har virkelig ikke vært et prioritert område i vår familie, men nå skjer det altså - og det er litt gøy da. Skal se jeg blir en skikkelig tradisjonell bestemor etter hvert.
Sånn gjorde jeg:Oppskriften rekker til ca 25 serinakaker (1 stekeplate)
- Sett stekeovnen på 175 grader
- 150 gram melkefritt smør
- 125 gram hvitt sukker
- blandes mykt og kremaktig
- tilsett
- 1 egg
- 1 teskje vaniljesukker
- 1/4 teskje hornsalt/bakepulver
- 230 - 250 gram glutenfritt mel (melkefri semper grov brukte jeg) NB! ikke bruk for mye mel for da blir de veldig smuldrete og går lett i stykker
- kjør alt sammen i foodprosessoren (det skal være klissete, det funker bra når det er blitt kaldt)
- La deigen stå kaldt en times tid
- Lag ca 30 runde kuler og sett dem på en smurt bakeplate
- Klem dem flate med en gaffel
- Pensle dem med ett sammenpisket egg (og gi resten til katten)
- Dryss over litt perlesukker
- Klem fast en hasselnøtt/mandel til slutt
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca (12-15 min) til de er blitt gyldne
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar