tirsdag 10. desember 2013

Serinakaker (gluten- og melkefri)

Adventstiden er over oss med håndball- og innebandyVM for damer og helt plutselig har jeg tid til å bake litt innimellom slagene. Julebakst har virkelig ikke vært et prioritert område i vår familie, men nå skjer det altså - og det er litt gøy da. Skal se jeg blir en skikkelig tradisjonell bestemor etter hvert.

Sånn gjorde jeg:Oppskriften rekker til ca 25 serinakaker (1 stekeplate)
  • Sett stekeovnen på 175 grader
  • 150 gram melkefritt smør 
  • 125 gram hvitt sukker 
  • blandes mykt og kremaktig 
  • tilsett 
  • 1 egg 
  • 1 teskje vaniljesukker 
  • 1/4 teskje hornsalt/bakepulver 
  • 230 - 250 gram glutenfritt mel (melkefri semper grov brukte jeg) NB! ikke bruk for mye mel for da blir de veldig smuldrete og går lett i stykker
  • kjør alt sammen i foodprosessoren (det skal være klissete, det funker bra når det er blitt kaldt)
  • La deigen stå kaldt en times tid 
  • Lag ca 30 runde kuler og sett dem på en smurt bakeplate 
  • Klem dem flate med en gaffel
  • Pensle dem med ett sammenpisket egg (og gi resten til katten)
  • Dryss over litt perlesukker 
  • Klem fast en hasselnøtt/mandel til slutt
  • Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca (12-15 min) til de er blitt gyldne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar