onsdag 25. desember 2013

Pinnekjøttsuppe (uten gluten og melk)

Farmor Annas suppeterrin fra 1924 er et kjært klenodium i vår lille familie. Rundt høytider fylles den med de deiligste supper med utgangspunkt i hva som finnes av rester. Sammen med nybakt brød blir det et velsmakende måltid. Og du, sett brøddeigen før du går i gang med suppen :-)

I julen laget Mor og sønn  pinnekjøttsuppe, foccacia (se egen oppskrift) og hummus (kjøp ferdig eller lag selv av bløtlagte og kokte kikerter, sesam, tahini, olje, salt, persille og hvitløk) og serverte Sol - en spansk lys øl til. Supergodt! Ta det du har :-)

Vi brukte:
1dl kraft fra pinnekjøttmiddagen
1 gul løk
6 gulrøtter
Litt purreløk
5 fedd hvitløk
1 paprika
La det surre i 10 minutter
Hell oppi 13 dl vann og kok opp mens du har i følgende:
Pinnekjøttrester skåret i små biter
Litt poteter
1 squash
1 boks tomater
2 teskjeer tomatpuré
2 pærer for søtsmakens skyld
Friske urter fra vinduskarmen
Salt
Pepper
Paprika
Karri
Kajenne

For all del SMAK DEG FRAM til et godt resultat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar