onsdag 25. desember 2013

Risboller (gluten- og melkefrie)

Risboller er en klassiker fra barndommen - elsket av små og store. Superenkle å lage, skal ikke stekes, bare avkjøles. Sånn gjør du:

Her er oppskrift på 12 stk

  • Smelt 75 gram melkefritt smør sammen med 2 store boccasjokolader (130 gram til sammen) 1 spiseskje kakao 4-5 vaniljesråper/1 teskje vaniljesukker og 75 gram melis
  • Hell oppi puffet ris og rør kjapt sammen med en sleiv/slikkepott 
  • Bruk en spiseskje til å sette risboller oppi muffinsformer - se bilde. 
  • Settes kjølig noen timer. 
  • Server!




Eller du kan lage dobbel dose og gi bort litt til naboene:

smelt 
100 gram melkefritt smør 
100 gr melkefri 70 % sjokolade
2 ss kakao
(1/2 kopp kaffe hvis du liker det)

bland det tørre (i en stor bolle)
250 gram melis
2 teskjeer vaniljesukker

mix alt
hell smelte-blandingen over i bollen med det tørre
bland alt til en jevn masse (bruk en sleiv/slikkepott)
vend inn masse puffet ris (glutenfri) til mixen blir fast nok til at bollene stivner
(blir det for tørt kan du helle i litt vann)

nok til 24 muffinsformer
fyll en stor spiseskje og hell oppi (små) muffinsformer
sett alt kjølig til det stivner

Voila!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar