Risboller er en klassiker fra barndommen - elsket av små og store. Superenkle å lage, skal ikke stekes, bare avkjøles. Sånn gjør du:
Her er oppskrift på 12 stk
- Smelt 75 gram melkefritt smør sammen med 2 store boccasjokolader (130 gram til sammen) 1 spiseskje kakao 4-5 vaniljesråper/1 teskje vaniljesukker og 75 gram melis
- Hell oppi puffet ris og rør kjapt sammen med en sleiv/slikkepott
- Bruk en spiseskje til å sette risboller oppi muffinsformer - se bilde.
- Settes kjølig noen timer.
- Server!
Eller du kan lage dobbel dose og gi bort litt til naboene:
smelt
100 gram melkefritt smør
100 gr melkefri 70 % sjokolade
2 ss kakao
(1/2 kopp kaffe hvis du liker det)
bland det tørre (i en stor bolle)
250 gram melis
2 teskjeer vaniljesukker
mix alt
hell smelte-blandingen over i bollen med det tørre
bland alt til en jevn masse (bruk en sleiv/slikkepott)
vend inn masse puffet ris (glutenfri) til mixen blir fast nok til at bollene stivner
(blir det for tørt kan du helle i litt vann)
nok til 24 muffinsformer
fyll en stor spiseskje og hell oppi (små) muffinsformer
sett alt kjølig til det stivner
Voila!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar