tirsdag 10. desember 2013

Kokosmakroner (gluten- og melkefri)

Kokosmakroner er kjempegode, veldig enkle å lage, og helt naturlig fri for både det ene og det andre, så det passer jo bra for en med allergier i fleng. Det er lurt å ta på forkle og vask alltid hendene før du lager mat!

Sånn gjorde jeg
Oppskriften rekker til ca 20 kokosmakroner (1 stekeplate)
  • Sett stekeovnen på 190 grader
  • Lag eggedosis (bruk foodprosessor) av
  • 2 store egg 
  • 125 gram sukker
  • Bland forsiktig inn
  • 250 gram kokosmasse (kjøp en pose, pleier å stå i hylla med bakevarene i butikken) 
  • 1 spiseskje semper glutenfritt mel 
  • 1 spiseskje smeltet melkefritt smør
  • Bruk 2 teskjeer til å sette klumpene/kokosmakronene på et smurt stekebrett (form de evt. til med fingrene hvis de er litt ute av form)
  • Stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 min
  • Avkjøles på stekplaten
  • Legg kokosmakronene forsiktig ned i en kakeboks, eller putt dem i et Norgesglass - det ser veldig stilig ut!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar