Kokosmakroner er kjempegode, veldig enkle å lage, og helt naturlig fri for både det ene og det andre, så det passer jo bra for en med allergier i fleng. Det er lurt å ta på forkle og vask alltid hendene før du lager mat!
Sånn gjorde jeg
Oppskriften rekker til ca 20 kokosmakroner (1 stekeplate)
- Sett stekeovnen på 190 grader
- Lag eggedosis (bruk foodprosessor) av
- 2 store egg
- 125 gram sukker
- Bland forsiktig inn
- 250 gram kokosmasse (kjøp en pose, pleier å stå i hylla med bakevarene i butikken)
- 1 spiseskje semper glutenfritt mel
- 1 spiseskje smeltet melkefritt smør
- Bruk 2 teskjeer til å sette klumpene/kokosmakronene på et smurt stekebrett (form de evt. til med fingrene hvis de er litt ute av form)
- Stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 min
- Avkjøles på stekplaten
- Legg kokosmakronene forsiktig ned i en kakeboks, eller putt dem i et Norgesglass - det ser veldig stilig ut!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar