fredag 13. september 2013

Pai med bjørne/bringebær og soyavaniljekrem (gluten og melkefri)

Dessertpai pleier å være populært og kan serveres året rundt og i mange varianter. Her er en skikkelig god variant. Farlig god :-)

Paideig:
  • Bruk gjerne kjøkkenmaskin/blender/stavmixer når du lager paideigen.
  • 3,5 dl mel (semper grov mix, melkefri)
  • 0,5 dl smeltet melkefri margarin/olje
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl sukker 
  • 1 egg
  • litt kaldt vann til deigen er akkurat passe fast så den kan klemmes ut i bunnen av en pai/kake/springform
  • Ingrediensene blandes godt. 
  • Dekk bunnen av formen med paideig (og la den evt. stå kjølig en times tid). 


Fyll:

  • Hell oppi
  • 1 pakke frosne bjørne/bringebær 
  • 0,5 l vaniljekrem (4 små bokser Alpro soya)
  • Smuldre et tynt lag med deig oppå til slutt (ca 1 dl)
  • Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 20-25 min.
  • Serveres med kokos-is (melkefri) i godt selskap!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar