Det finnes flere varianter på tomatsaus men hovedingrediensen er alltid de samme: tomater, hvitløk, løk, basilikum og olivenolje. For best resultat: Bruk friske tomater, kok sausen uten lokk, max 30 minutter.
Sausen kan brukes som basis i lasagna, pizza, pasta og suppe, så ha gjerne litt stående på lur i kjøleskapet.
Her er en stor porsjon, vil du ha bare litt så å du dele oppskriften i 2 eller 4 :-)
- 2 kg friske, modne tomater (evt 2 bokser finhakkede tomater)
- 1 løk
- 4 finhakkede hvitløksfedd
- 1 potte frisk basilikum
- 5 ss olivenolje
- litt salt
- (evt litt sukker)
Varm opp olivenoljen i en kjele, la løken surre til den er blank, tilsett hvitløk og tomater. La småkoke i 20 min, tilsett basilikum og smak til med salt (og evt litt sukker).
Alternativt kan du kjøre alt i foodprosessor/kjøkkenmaskin/bruke stavmixer før du koker tomatsausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar