Foccacia er et deilig brød som passer til frokost, lunsj og middagsretter, og da kanskje særlig supper. I dag har jeg laget løksuppe i håp om å kurere forkjølelsen.
Du trenger:
Kjøkkenmaskin er fint, men det går fint å elte for hånd også
- 1 pk Semper grov mix
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- 1/2 dl olje
- 3,5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- oregano
- rosmarin
- litt stekt løk
- hvitløk
- purre/vårløk
- tomater/oliven hvis du har og liker det
- maldonsalt
- olivenolje
- evt. pynt også med litt av fyllet (oliven, tomat, løk)
Slik gjør du:
- bland alt det tørre
- tilsett vann og olje
- kjør deigen smidig i kjøkkenmaskina
- tilsett løk, hvitløk, etc
- la deigen heve til dobbel størrelse
- dander deign i langpanna
- etterhev i 30 minutter (Tips: sett langpanna på et håndkle på toppen av komfyren som du har skrudd på 225 grader)
- før steking, lag små groper i brødet med fingrene og hell over olje, strø over litt oregano, rosmarin og maldonsalt, leg evt også litt løk og oliven oppå til pynt
- stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 35 minutter
- veldig lekkert med litt friske urter (basilikum f.eks) på toppen rett før servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar