onsdag 11. september 2013

Foccacia med løk og urter (gluten og melkefri)

Foccacia er et deilig brød som passer til frokost, lunsj og middagsretter, og da kanskje særlig supper. I dag har jeg laget løksuppe i håp om å kurere forkjølelsen.

Du trenger:
Kjøkkenmaskin er fint, men det går fint å elte for hånd også
  • 1 pk Semper grov mix
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 dl olje
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • oregano
  • rosmarin
  • litt stekt løk
  • hvitløk
  • purre/vårløk
  • tomater/oliven hvis du har og liker det
Tips: du kan variere tilsetningene etter hva du har og liker og hva du skal servere foccaciaen til
Topping/pynt:
  • maldonsalt
  • olivenolje
  • evt. pynt også med litt av fyllet (oliven, tomat, løk)

Slik gjør du:
  • bland alt det tørre
  • tilsett vann og olje 
  • kjør deigen smidig i kjøkkenmaskina
  • tilsett løk, hvitløk, etc
  • la deigen heve til dobbel størrelse
  • dander deign i langpanna
  • etterhev i 30 minutter (Tips: sett langpanna på et håndkle på toppen av komfyren som du har skrudd på 225 grader)
  • før steking, lag små groper i brødet med fingrene og hell over olje, strø over litt oregano, rosmarin og maldonsalt, leg evt også litt løk og oliven oppå til pynt
  • stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 35 minutter
  • veldig lekkert med litt friske urter (basilikum f.eks) på toppen rett før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar