torsdag 12. september 2013

Løksuppe med reinsdyr og tomat (gluten og melkefri)

Løksuppe er fantastisk godt, sunt, rimelig og enkelt å lage. Ja, man burde i grunnen ha en kjele med løksuppe stående og putre på komfyren litt oftere - for det dufter jo helt fantastisk.

Du trenger:
til 2-3 porsjoner

  • 3 store løk gul/rød
  • 2 ss tørket oregano
  • salt
  • svart pepper/sitronpepper
  • 1 ts timian
  • 1/2 ts rosmarin
  • solsikke/olivenolje
  • evt også litt andefett
Skjær løk i terninger/skiver og stek den gylden i olje og krydderblandingen (bruk kjelen du skal koke suppen i). Tilsett
  • 1 liter vann
  • 2 laurbærblader
  • 3-4 tomater
  • 1 neve med skavet reinsdyrkjøtt (alternativt fenalår)
La løksuppen småkoke i 20 minutter, la den stå og trekke til du har dekket bordet og gjestene er klare for et styrkende lite måltid.

Server gjerne med hjemmelaget foccacia - se egen oppskrift


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar