søndag 19. april 2020

Vegansk sjokoladebursdagskake med friske bær

Her i huset er vi rimelig opptatt av friluftslivets gleder og i dag har vi skapt nye tradisjoner: Tur-bursdag er definitivt kommet for å bli! Hurra for 5 timers kortreist turlykke i strålende vårvær, det gjorde godt for vinterbleke kropper (i en litt underlig tid der det meste skjer på 2 meters hold og lukter antibac). 
Hva smaker vel bedre etter en lang tur-bursdag enn enn deilig sjokoladekake med friske bær? Denne varianten er sterkt inspirert av påskens kake som gikk ned på høykant.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1cis0CN5qQuzAzT5u2c1kDjf9rVvTRVc7

Slik gjorde jeg:

Smelt (på svak varme i en tykkbunnet kjele)
175 gram melkefri melange margarin

1/2 plate mørk sjokolade
2 spiseskjeer bringebærsyltetøy
Avkjøl litt før du heller det opp i banan- og melblandingen


Bland sammen (bruk ballongvisp eller stavmikser) i en bolle
50 gram sukker

1 moden banan 
150 gram lyst, glutenfritt og melkefritt mel (semper grov)
1 teskje bakepulver

Hell røren over i en liten rund kakeform kledd med bakepair. 

Stek kaken på 185 grader i ca 15-20 minutter
Sjekk med en trepinne. OBS! kaken SKAL være lett klissete inni.

Avkjøl kaken litt før du lager glasur.

Melisglasur

2 dl melis røres ut  i litt kaldt vann og saften av en 1/2 sitron (bruk gaffel)

Pynt kaken når den er avkjølt, rett før servering. 
Først påføres glasuren med en slikkepott, fest bjørnebær,bringebær og jordbær i glasuren før den rekker å stivne.

Så er det bare å synge bursdagssangen og nyte kaken! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar