fredag 10. april 2020

Vegansk brownie

Dette har jeg aldri gjort før, men man må jo prøve. Det må jo være mulig å kombinere ingredienser slik at både husets veganer og allergikeren kan spise en deilig kake sammen. 

Det er bare å hoppe i det, tenkte jeg - og gosjameg for et vellykket hopp! Kaken ble supergod og påskegjestene satte til livs 2/3 første kvelden! Frister til gjentakelse, absolutt!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1thTMh4Dn1QWe20ecsWxB2ArvyPnCR6xe


Slik gjør du:

Smelt (på svak varme) i en tykkbunnet kjele
175 gram melkefri melange margarin

1 plate mørk sjokolade
Litt frosne bær
Avkjøl litt før du heller det opp i banan- og melblandingen


Bland sammen (ballongvisp funker fint) i en bolle
50 gram sukker

1 moden banan 
150 gram lyst, glutenfritt og melkefritt mel (semper fin)

Hell røren over i en liten rund kakeform kledd med bakepair. 

Stek kaken på 185 grader i ca 15-20 minutter
Sjekk med en trepinne. OBS! kaken SKAL være lett klissete inni.

Avkjøl kaken før du lager glasur.

Melisglasur

1 dl melis røres ut (bruk gaffel) i litt kaldt vann og saften av en 1/2 lime

Pynt kaken når den er avkjølt, først påføres glasur med en slikkepott, fest bringebærene i glasuren før den rekker å stivne.

Nyt kaken sammen med en deilig kopp kaffe eller te.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar