fredag 16. februar 2018

Magdalenas surprise

Muffins er fine greier, kjapt og enkelt og bare fantasien setter grenser for hva du fyller dem med. I dag gikk jeg for en mektig topping med klissete sjokolade med salte peanøtter og en frisk ananas surprise inni. Det satt perfekt!


Sånn gjør du:
Nok til 6 STORE muffins. Kjør alt i foodprosessoren, det funker helt fint. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften jeg bruker til sitronmuffins (magdalenas):

  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 dl hvitt sukker
  • 125 gram melkefri margarin
  • Kjøres lyst og lett
  • Tilsett 3 egg (ett av gangen)
  • 4 dl semper grovt mel (laktosefri)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 liten klype med salt
  • En skvett juice til røren blir akkurat passe klissen
  • Røren helles over i 6 store muffinsformer
  • Legg ca 1 toppet spiseskje røre i bunnen av muffinsformene
  • Legg deretter 5-6 biter frisk ananas
  • Fyll muffinsformene med resten av røren
  • Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 min
  • Avkjøles
Topping
Bland ca 2 dl melis og 2 spiseskjeer kakao med ca 1-2 spiseskjer vann.
Legg ca 1-2 spiseskjeer topping på hver muffins og hell straks over ca 1 spiseskje saltede peanøtter (før sjokoladen stivner)

Magdalenas surprise nytes best etter en deilig middag i godt  selskap. Serveres med vennlige ord, litt kaffe/te og kanskje et glass friskt vann. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar