Jeg elsker å lage paella! Den tradisjonelle spanske risretten blir alltid kjempegod og er du smart lager du nok til at du kan sende med gjestene litt hjem til dagen derpå. Paella lager seg nesten selv, den kan varieres i det uendelige, er naturlig fri for gluten og melk og kan enkelt tilpasses smak og behag, samt eventuelle allergiske gjester. Og mens paellaen står og putrer i ovnen kan kokken slappe av eller dekke et lekkert bord
Sånn gjør du (beregnet på
4-5 personer):
1) Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme)
2) Bruk en stor jerngryte/panne/wok (som du kan sette direkte inn i komfyren og spare oppvask. Alternativt kan du benytte en stekepanne/kasserolle og deretter helle alt over i langpannen)
1) Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme)
2) Bruk en stor jerngryte/panne/wok (som du kan sette direkte inn i komfyren og spare oppvask. Alternativt kan du benytte en stekepanne/kasserolle og deretter helle alt over i langpannen)
- Fres følgende ingredienser gyldne og myke i olje på passe sterk varme:
- 2 gule løk, hakket
- 1 -2 paprika i terninger i ulik farge
- Tilsett
- 3-4 hakkede hvitløksbåter
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 spiseskjeer fish sauce
- 2 spiseskjeer eddik/balsamico
- 2 buljongterninger
- 2 klyper maldonsalt
- 25 dryss med nykvernet svart pepper
- 2-3 stilker rosmarin
- Noen rause dryss med oregano og timian
- 3-4 laurbærblader
- 1 pose safran (0,5 gram)
- Rør inn 400 gram arborioris (risottoris)
- La paellaen småputre i jerngryten/pannen/woken i 10 min på svak varme og rør om noen ganger så det ikke setter seg fast
- Tilsett vannet oppi jerngryten/pannen/woken og bland inn
- 1/2 Chorizo pølse i skiver
- Rester av kalkun/kylling
- Sett jernpannen/woken inn i ovnen, på midterste rille, og la stå i 40 minutter (175 grader)
- Bland deretter inn
- 1 pose frosne blåskjell uten skall
- Legg frosne scampi på toppen
- La stå 15 minutter i ovnen
- Ta jerngryten/pannen/woken ut av ovnen og la retten hvile 10 minutter før servering, legg gjerne på et lokk, eller dekk til med et kjøkkenhåndkle.
- Pynt med sitron- og limebåter rett før servering, det ser lekkert ut.
- Buen aproveche!
Serveringstips: En frisk salat og en deilig spansk rødvin passer godt til.
Variant: Paella kan varieres i det uendelige; som vegetar, vegansk, med fisk, skalldyr, fugl eller kjøtt. Prøv deg fram og finn din favoritt. Men husk alltid å bruke riktig type ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar