mandag 12. juni 2017

Marokkansk tajine

En sommer var familien en snartur i Marokko. Det gjorde inntrykk, duften av sommer og kryddermarkeder sitter fortsatt i nesen min og jeg drømmer ofte om kameler, blide mennesker og god mat. Denne vegetariske bønnegryten er en av de få marokkanske rettene jeg kan. Gryten smaker mykt, rikt, fyldig og passe sterkt, er enkel å lage og den kan varieres ut fra hva du har tilgjengelig, tåler og liker. 



Slik gjorde jeg det i dag:

  • Kutt og stek 1 gul og 1 rød løk  myk og gylden i olivenolje i en gryte/kjele
  • Tilsett 
  • ca 1/3 del av en hel hvitløk i små biter
  • 4-5 hakkede tomater
  • 2 bokser hermetiske tomater (pluss evt litt vann hvis gryten blir for tykk)
  • 3 bokser røde kidney beans (hell av sausen de ligger i og skyll lett i kaldt vann)
  • 1-3 gulrøtter i skiver
  • 1-2 rød paprika i biter
  • 1 grønn paprika i biter
  • noen klyper maldonsalt salt (smak deg fram)
  • rosmarin 1-2 spiseskjeer, eller 2-3 kvaster med friske urter
  • røkt paprikapulver, 1/2 - 1 teskje 
  • litt chilikrydder (begynn med et lite dryss, rør inn og smak deg fram slik du vil ha det)
  • honning,1 spiseskje 
  • saften av 1 liten sitron
  • La alt småputre en halvtimes tid

Bruk det du liker best og varier grønnsakene fra gang til gang. Server med en frisk salat og glutenfritt hvitløksbrød. Til dessert vanker det melon her i dag.

Taijine gir en god metthetsfølelse og passer godt inn i konseptet kjøttfri mandag, vegetarisk, vegansk, samt gluten- og melkefritt kosthold.

Her er en kjapp innføring i marokkansk mat


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar