Omtrent slik gjør mannen min det:
Kok 1 høne/stor kylling i en stor kasserolle med vann og tilsett
- 1 gul løk i biter/skiver/båter
- 1 spiseskje salt
- 5 pepperkorn
- 1 laurbærblad
- 1 nellikspiker
- Kokes til kjøttet slipper beina
- Avkjøles
- Fjern skinn og bein
- Behold kjøttet og buljongen
Karrisaus
- smelt 3 spiseskjeer smør (melkefritt) i en stekepanne
- tilsett 4-5 spiseskjeer karri (ikke bruk gurkemeie)
- rør inn 4 spiseskjeer glutenfritt mel
- tilsett 4 dl av hønsebuljongen
- rør inn 1 dl vispet risfløte (eller noe annet du tåler)
- trekk karrisausen av platen/skru ned varmen
- vend inn 1 pk lettmajones (mills er melkefri)
- NB! IKKE la karrisausen koke etter at du har hatt i majonesen
Kokt ris
- 5 dl ris kokes i
- 10,5 dl hønsebuljong
- 1 buljongterning (sjekk at den er gluten- og melkefri)
- Når risen er kokt vender du inn
Fyll en ildfast form med
- kokt ris og bland inn
- 1 dl grønne erter/vårløk
- 1 rød paprika i biter
Stekte bananer med ingefær
- skrell og del 3-4 bananer i halvdeler
- stek bananhalvdelene raskt gyldne i smør (melkefritt)
- dryss over ingefærpulver
- legg ingefærbananene på toppen av formen (se bilde)
Gratineres på 250 grader midt i ovnen ca 20 min
Serveres med en raus porsjon salat. Lag gjerne dobbel porsjon og inviter noen hyggelige gjester!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar