Tidsbruk: ca 90 min inkludert steking
Allergener: Nøtter. Sitrus. Konfektkaken er fri for egg, gluten- og melk.
Slik gjorde jeg det, men improviser gjerne og ta det du har/liker/tåler:
- Rist 200 gram cashew- og pistasjenøtter i en tørr stekepanne noen minutter slik at nøttene blir sprø (men ikke brent). Avkjøl nøttene.
- Finn fram 200 gram tørket frukt/bær (1 pose med tørket ananas, melon, papaya).
- Vask og riv skallet av 1 sitron og 1 clementin.
- Smelt 100 gram melkefritt smør i en kasserolle, sammen med 100 gram mørk sjokolade, 3 toppede spiseskjeer kakao, 100 gram brunt sukker og 150 gram honning, 1/2 teskje kardemomme, 3/4 dl rismel (melkefri semper grov) og saften fra sitronen.
- Tilsett alle ingrediensene og rør med en skje. Tilsett evt. litt appelsinjuice hvis blandingen blir for tørr.
- Smør en paiform. Hell over blandingen. Lag en jevn og fin overflate, bruk slikkepott.
- Stek konfektkaken på 160 grader midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl.
- Serveres med sterkt italiensk kaffe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar