mandag 15. mai 2017

Spaghetti al pomodori

Vi kjører klassisk italiensk i dag; spagetti med hjemmelaget tomatsaus. Spagetti al pomodori inngår ofte i La Familias helaftens festmiddag med 6-7 retter, rikelig med vin, gode venner, lange duker, tunge kandelabre, sterk kaffe og italiensk opera over høyttalerne. Buon appetitio! som de sier i Italia.

Slik gjør vi det her hos oss:

Tomatsaus
  • Hel raust med olivenolje i bunnen av en kjele og tilsett
  • 1 grovhakket løk som surres, tilsett deretter
  • 1 kilo ferske, modne tomater (eller bruk 1-3 bokser hermetiske tomater)
  • 4-5 fedd hvitløk, småhakket
  • 1 skje honning
  • 1 klype salt
  • nykvernet pepper
  • litt salvie
  • masse frisk basilikum (ca 1/2 potte)
  • La tomatsausen småputre over lav varme  i ca 20-30 minutter
Spagetti al dente
  • Kok spagetti al dente, slik at den er litt fast.
  • Vær pinlig nøyaktig med bruk av redskaper slik at du unngår at gluten-allergikerne blir syke.
Servering
Server spagettisausen rykende varm over nykokt (glutenfri) spagetti. Dryss eventuelt over litt revet parmesan til de som ønsker og tåler melkeproteiner.

Buon appetitio!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar