mandag 21. november 2016

Grønn restesuppe med vietnamesisk vri

Mandager er perfekte suppedager. Jeg bruker det vi har og gir det en liten vri sånn at det blir ulikt fra gang til gang. Jeg hadde mest lyst på vietnamesisk så da lot heg meg inspirere ved å bla i en kokebok før jeg satte i gang. Maten skal passe for hele familien så derfor stekte jeg kyllingen først, slik at pusekatten kunne få litt før han gikk kveldsrunden sin. Når alle er fornøyd, er kokken også fornøyd.


Sånn gjør du:
Stek litt kylling i olje (og ta av en porsjon til katten før du fortsetter)
Tilsett
salt
svart pepper
4 fedd hakket hvitløk
2 gulrøtter i tynne skiver
4 spiseskjeer sweet chili saus
Rikelig med fersk ingefær i små biter
Noen stilker med frisk salvie
Saften fra 1-2 lime
10-15 friske basilikumblader, revet i biter
1/2 pose frosne grønne erter
1/2 pose frossen spinat
1 liter kokt vann (bruk vannkoker)
2 terninger buljong (oppløst i varmt vann)
1 boks kokosmelk
La suppen småputre
Til slutt tilsetter du litt glutenfri spagetti brukket i 1-2 cm store lengder (sjekk koketid 7-8 minutter)

Serveres med hjemmebakt knekkebrød, melkefritt smør og vellagret (laktosefri) ost. Kaldt vann fra en glassflaske i kjøleskapet passer godt å drikke til dette måltidet.


Tror denne suppen går inn blant mine topp 5 supper, helt nydelig var den!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar