Slik gjør du:
1) Sett komfyren på 225 grader (over og undervarme)
2) Kok 300 gram glutenfri småpasta (skruer passer fint)
3) Lag en klassisk hvis saus:
- smelt 100 gram melkefri margarin i en tykkbunnet kjele
- rør inn 1 dl glutenfri mel (jeg bruker helst semper grov)
- tilsett
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper (gjerne nykvernetkvern)
- 1-2 teskjeer provence krydder (oregano, basilikum, timian, rosmarin, merian, estragon)
- 1/2 teskje timian
- 1/4 teskje estragon
- 2-fedd hakket hvitløk
- spe med 1 liter laktosefri helmelk til sausen blir jevn og klumpfri
- gi sausen et oppkok
4) Fyll en ildfast form med (ta det du har tilgjengelig og liker/tåler)
- 1/2 pose frosne erter
- 2-3 vårløk i ringer
- 1/2 pakke smårettskinke
- riv noen skiver spekeskinke i biter
- riv noen skiver fenalår i biter
- jarlsbergost (eller annen vellagret ost som er fri for laktose)
- bland inn den kokte pastaen (uten vannet den er kokt i)
- hell over den hvite sausen
- strø vellagret (laktosefri) ost på toppen
5) Gratineres midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter
6) Lag salat, dekk bordet, tenn lys og nyt måltidet! Er du riktig heldig blir det litt igjen til i morgen også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar