Jeg har alltid vært veldig glad i sitronmuffins, helt siden min farmor bakte de første da jeg var liten. Året i Spania bød på mange muffinsmuligheter, men spansk bakverk er ofte litt i søteste laget for våre nordiske ganer, så vi forspiste oss ikke akkurat. Og med mottoet «allergi ingen hindring» har jeg tenkt å gjenerobre bakstbastionen. Det betyr nok en del prøving og feiling, og jeg lover å dele de beste oppskriftene med dere!
Tips: Sitronmuffins er perfekt turfølge, som avslutning på matpakken mens du drikker den siste kaffen fra termosen og samler krefter til neste etappe. Barna elsker de, så lag gjerne dobbel dose til neste skoleavslutning, eller server Magdalenas som en spansk avslutning på søndagsmiddagen.
Sånn gjør du:
Nok til 6 STORE muffins. Kjør alt i foodprosessoren, det funker helt fint.
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl hvitt sukker
- 125 gram melkefri margarin
- Kjøres lyst og lett
- Tilsett 3 egg (ett av gangen)
- 4 dl semper grovt mel (laktosefri)
- (20 knuste kardemommefrø)
- 2 ts bakepulver
- 1 bitteliten klype med salt
- Riv skallet av en økologisk sitron og hell oppi
- Skvis saften av 1,5 økologiske sitroner oppi
- Røren helles over i 6 store muffinsformer
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar