Det er skuddår i år, det betyr at vi plutselig får en dag ekstra og hva er vel bedre enn å benytte anledningen til feire med litt xtra snadder? Sannheten er vel at de ble bakt i går i anledning familiens bursdagsfeiring, men uansett da:
Jeg ELSKER muffins, særlig sjokolademuffins av den litt mektige sorten, aller helst med sjokoladefyll som renner litt utover når man mesker seg. TIPS: Serveres lunkne og spis gjerne bare en, for de er veldig mektige!
Jeg ELSKER muffins, særlig sjokolademuffins av den litt mektige sorten, aller helst med sjokoladefyll som renner litt utover når man mesker seg. TIPS: Serveres lunkne og spis gjerne bare en, for de er veldig mektige!
Dette trenger du (til 8 store muffins):
- 125 gr melange uten melk
- 2 store egg (eller 3 små)
- 100 gr brunt strøsukker
- 1,5 dl rismelk/kokosmelk
- 180 -200 gr Semper grov melmix
- 1-2 ss bakekakao
- 1ss olje
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/4 ts salt
- 1/2 plate melkefri, mørk sjokolade
Bruk gjerne kjøkkenmaskin:
- Kjør melkefri margarin og brunt strøsukker mykt og lett
- Tilsett egg, ett om gangen
- Bland inn væske og alt det tørre
- Hell røren over i 8 store muffinsformer
- Stikk 2 rause biter med melkefri mørk sjokolade i hver muffins (se foto)
- Stek muffinsene gyldne midt i ovnen på 180-200 grader i 15-20 minutter (komfyrer er litt ulike, så sjekk jevnlig, du vil ikke at disse lekkerbisknene skal bli svidd)
- Serveres lunkne - gjerne sammen med et stort glass kaldt vann, te/kaffe
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar