mandag 11. november 2013

Appelsinmarmelade

Hva er vel bedre enn å starte/avslutte dagen med litt appelsinmarmelade - her er vår beste hittil:

Du trenger:
  • 6 appelsiner 
  • 1 grapefrukt 
  • 2 sitroner 
  • 4 mandariner 
  • 6 dl vann 
  • 1 kg hvitt sukker 
  • 1 pose certo - røres inn helt mot slutten av koketiden

Vask frukten med skrubb. Skrell halvparten av fruktene og kutt opp i små biter. Bruk kniv (ikke kjøkkenmaskin). Resten av fruktene kuttes i små, små biter med skallet på. Kokes i ca en time med lokket halvveis åpent. Hell oppi certo og kok videre til marmeladen kjennes seig.

Hell den varme marmeladen på rene varme syltetøyglass. Skru på lokkene og snu glassene opp-ned. La det stå slik over natten. Marmeladen smaker spesielt forfriskende når den får stå i kjøleskapet. Passer både til brød, rundstykker, knekkebrød og kjeks/kavring - hjemmelaget, selvfølgelig ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar