tirsdag 15. oktober 2013

Eplekake (gluten og melkefri)

I Norge har vi fantastisk masse gode epler, da mååå man bare lage en eplekake av og til, her er en ganske så god en, syns vår lille familie. Helt gluten og melkefri naturligvis :-)

Oppskrift
kjør alt i foodprosessoren, det går kjapt eller du kan vispe alt sammen i kasserollen etter hvert, bare pass på at eggene ikke blir kokt 👍
  • 200- 220 gr semper grov (melkefri)
  • 130 gr sukker
  • 150 gr smeltet smør (melkefritt)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 - 3 egg (sjekk eggstørrelse og konsistens på røren)
  • 1/2 ts kanel
  • Variant: prøv med 1 lite beger med alpro yoghurt (evt litt mer rismel) for at kaken skal bli litt saftigere
  • (1/2 dl nøtter/mandler hvis du har)
Smør en rund form og hell røren oppi.
Skjær 2 epler i sånn passe tynne skiver/båter og stikk nedi kakerøren, strø over litt kanel (et også litt brunt sukker). 

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 min. La duften pirre smaksløkene og server med et smil :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar