Lasagna er alle gutters yndlingsmat, tror jeg. Her er familiens klassiske italienske lasagnaoppskrift som er stor nok til å fylle 5-6 sultne mager. Lasagnaen kan enkelt varieres ved å bytte ut kjøttproduktene, osten og krydderne. Ta det du har for hånden, bruk ulike krydre, lukt og smak deg fram. Kunsten å lage lasagna må perfeksjoneres, så her gjelder det øve ofte ;-)
OBS! denne oppskriften inneholder laktosefri melk og vellagret ost (laktosefri), ettersom jeg til nå ikke har klart å finne fullgode erstatningsprodukter for disse ingrediensene.
KjøttsausStekes i olje i panne
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- 400 gr karbonadedeig
- 1-2 løk
- 3-5 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ts oregano
- 1 ts timian
- 1/2 ts rosmarin
- 2 bokser hakkede tomater
- La kjøttsausen småputre uten lokk mens du lager ostesausen, slik at vannet fordamper og sausen blir fast og fin, ikke rennende.
Ostesaus* (*inneholder melkeprotein)
Bruk gjerne en kjele med tykk bunn hvis du har, vanlig kjele går også greit. Rør forsiktig og forsøk å unngå at ostesausen blir svidd i bunnen.
- smelt 50 gr (melkefritt) smør
- rør inn 1 dl glutenfritt mel (semper grov mix, den melkefrie)
- litt salt
- litt pepper
- litt muskat
- 1 ts dijonsennep
- spe med laktosefri melk/erstatningsprodukt (Tips: trekk kjelen vekk fra den varme platen når du rører inn væsken, litt om gangen, sakte men sikkert)
- la ostesausen få et oppkok
- rør inn ca 1 dl vellagret ost/nøkkelost/erstatningsprodukt
Gratinering
Legg lagvis
Legg lagvis
- smør en stor ildfast form
- begynn med ett lag ostesaus
- lasagneplater (glutenfrie)
- kjøttsaus
- ostesaus
- lasagneplater
- kjøttsaus
- til du har ca 3-4 lag med lasagneplater i formen
- avslutt med ett lag ostesaus
- STEKES på 225 grader midt i ovnen i 20 min (mens du rydder du kjøkkenet)
- legg på et lag med ost og stek videre ytterligere 20 min (nå dekker du bordet og tar frem salatingrediensene)
- ta ut lasagnaformen og la den stå og hvile litt (mens du lager salat)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar