Ostekake pleier vanligvis å slå an blant barn og unge - her er familiens beste oppskrift, den blir flittig brukt i ulike festlige sammenhenger og egner seg godt til ta med i selskap (regn med at den blir fort borte).
Kakebunn
Kakebunn
1 pk glutenfrie mariekjeks/digestivekjeks
125 gr melkefri margarin
(evt 50 gram nøtter/mandler hvis alle gjestene tåler det)
Blandes sammen (bruk helst kjøkkenmaskin, men en litt kraftig stavmixer funker også)
Klem blandingen ned i en rund springform (20-24 cm)
"Ostefyll"
Gelé
1 pk dessertgelé (bringebær/sitron/jordbær)
Lag gelé som anvist på pakken - men OBS! bruk halv vannmengde! (Tips: hvis du erstatter 1 dl med isbiter så kjølner blandingen raskere) Settes kjølig til geléen begynner å stivne.
Eggedosis
3 egg
4 ss sukker
Pisk egg og sukker til eggedosis
"Ost/yoghurt"-blanding
250 gr myk, smørbar soyaost
1 beger soyayoghurt
Bland soyaost og soyayogurt til en smidig masse og ha det opp i eggedosisen
- Når dessertgeléen begynner å stivne tilsettes den i ost/yoghurtmassen
- Hell blandingen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet
- Serveres når fyllet er stivnet
- Pynt med friske bringebær
- Syng bursdagssangen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar