Allergener: glutenfri lasagneplater, laktosefri helmelk og vellagret jarlsbergost (laktosefri).
Grønnsakssausen freser du i en romslig stekepanne
- 1 Gul løk, hakket
- 1 rød løk, hakket
- 1 purreløk, hakket
- 3-4 hvitløksbåter, hakket
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks red kidney beans, avrent
- 1 boks water chestnuts/ vannkastanjer, avrent og hakket
- 3-4 Spiseskjeer soltørkede tomater i olje
- Saften fra 1/2 sitron
- 2-3 revne gulrøtter
- En håndfull frisk persille
- Salt
- Pepper
- Kanel
- Fersk dill
- Provencekrydder
- La grønnsakssausen småputre til den får riktig konsistens (ikke for våt) mens du lager
- 100 gram smør smeltes i en tykkbunnet kasserolle
- Rør inn 1,5 dl glutenfritt mel
- Spe med 1 liter laktosefri helmelk, sakte men sikkert mens du rører hele tiden for å unngå at den brenner seg fast i bunnen
- Gi bechamelsausen et oppkok
Legg lagvis i en stor ildfast form slik:
Bechamelsaus, pastaplater, grønnsakssaus, reven ost, osv. Avslutt med bechamelsaus
- Stekes på 220 grader i 20 min
- Ta ut og strø over resten av osten
- Stekes i 20 min til
- Ta ut formen. La lasagnaen hvile i 15-20 min før servering (ikke dekk den til)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar