Ikke mye topper smaken av tapenade på en deilig sommerdag. Og ikke er det vanskelig å få det til heller, hver familie har sin variant. Jeg liker å improvisere slik at tapenaden blir litt "ny" hver gang. Tapenade smaker himmelsk til noen munnfuller hjemmebakt brød eller kjeks mens du venter på at middagen skal putre ferdig eller sett den på koldtbordet eller putt tapenaden i piknikkurven.
1 glass grønne oliven, steinfrie
1 glass kalamata oliven, steinfrie
1 lite glass kapers
2-3 fedd hvitløk
10 dryss med svart pepper, kvernet
10 blader frisk basilikum
10 blader frisk basilikum
Olivenolje, 3-4 spiseskjeer
Kjør alt i foodprosessor til det blir en medgjørlig masse du kan servere.
Serveres med brød, ferskt eller ristet. Legger du en skive mozzarella, litt tomat og et par blader frisk basilikum er du jo halvveis til middelhavet allerede!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar