fredag 14. november 2014

Henkes daddel og sjokoladekake (gluten- og melkefri)

Det finnes ikke noe bedre enn å få helgebesøk av forelskede ungdommer, da må man benytte anledningen til å skjemme dem litt bort med god mat og en deilig kake. Denne kaken er både sunn og god, helt fri for mel/gluten og melkeprodukter.




Oppskrift
  • 200 gram mørk (70% kakao) melkefri sjokolade kjøres i små biter foodprocessor

Tilsett
  • 200 gram ferske dadler uten stein
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje vaniljesukker
  • (litt marsipan hvis du har)
  • 3 egg
  • 1/4 boks kokosnøttolje (smeltet)
Kjør røren til alt er blandet. Hell røren over i en smurt rund kakeform. Stek kaken på 180 grader i 25 min (midt i ovnen). Bruk en trepinne til å sjekke om kaken er stekt, kaken kan godt være litt klissete i midten, slik brownies er når du tar den ut.

Kaken kan serveres som den er, eller den pyntes med melisdryss, friske bringebær/jordbær (og kanskje en liten kvast frisk mynte/sitronmelisse).

Funker fint både som lørdagsdessert, til piknik eller som ta-med-kake til spleisefest, bursdager, avslutninger og bryllup.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar