tirsdag 22. april 2014

Orientalsk kylling (bursdagsmiddag til mor)

Tradisjonen tro får familiens bursdagsbarn velge middag på bursdagen sin. I år falt valget på en klassiker fra min manns barndom. Jeg tror aldri jeg blir lei av denne retten.

Kokt ris
  • Kok 5 dl ris i 10,5 dl hønsebuljong 
  • grønne erter
  • rød paprika
  • legg et tykt lag kokt ris i bunnen av en ildfast form


Karrisaus
  • 3 ss olje/melkefritt smør
  • 5 ss karri (ikke gurkemeie)
  • 4 ss glutenfritt mel
  • 4 dl hønsebuljong
  • 1 dl majones (melkefri)
  • 1 dl "fløte" av ris/soya/kokos


Stekt kylling og banan
  • stek raskt kyllingbiter og halve bananer og strø over litt karri og ingefær


Gratineres midt i oven 250 grader ca 20 min. Serveres med bursdagsbarnets favorittvin. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar