torsdag 25. september 2025

Vegansk bananbrød med sjokolade

Yes! Endelig fikk jeg bakt bananbrød (kake) med bringebærsjokolade. Det ble skikkelig supergodt!



Sånn gjorde jeg:

Finn fram en bolle ish…

Mos 2 modne bananer med en gaffel

Tilsett alt det våte:

1/2 dl lønnesirup

Ca 1 dl risdrikk

En skvett gryr 

1/3 dl solsikkeolje

Rør rundt litt

Tilsett deretter det tørre:

1 ts bakepulver

1 ts bikarbonat (natron)

Ca 1,5- 2dl glutenfritt mel - helt til røren blir passe tykk (den skal kunne helles over i brødformen og glattes ut ved hjelp av en slikkepott)

Legg bakepapir i en brødform (eller liten rundform)

Hell røren i formen og glatt ut (den kommer til å ese seg fin mens den steker)

Finn fram sjokoladen og del den i biter og stikk ned i brødet/kaken. Jeg brukte 1 plate vegansk bringebærsjokolade fordi det er den jeg liker best.


Stek på 225 grader i ca 25 min (ta tiden, følg nøye med og kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig stekt)

Stikk en tynn trepinne (grillspyd) ned i bananbrødet/ kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke sitter klissete deig på pinnen når du tar den ut er den ferdig.

Avkjøl - men varm den gjerne litt opp på 150 grader før servering fordi den smaker aller best når den er lunken og sjokoladen er litt smeltet. Serveres med litt kokosyogurt. 

Tips: ikke stress - ta det du har og liker, det går helt fint å bytte ut ingredienser med det du har tilgjengelig. Neste gang tenker jeg å tilsette en touch kanel…




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar