Yes! Endelig fikk jeg bakt bananbrød (kake) med bringebærsjokolade. Det ble skikkelig supergodt!
Sånn gjorde jeg:
Finn fram en bolle ish…
Mos 2 modne bananer med en gaffel
Tilsett alt det våte:
1/2 dl lønnesirup
Ca 1 dl risdrikk
En skvett gryr
1/3 dl solsikkeolje
Rør rundt litt
Tilsett deretter det tørre:
1 ts bakepulver
1 ts bikarbonat (natron)
Ca 1,5- 2dl glutenfritt mel - helt til røren blir passe tykk (den skal kunne helles over i brødformen og glattes ut ved hjelp av en slikkepott)
Legg bakepapir i en brødform (eller liten rundform)
Hell røren i formen og glatt ut (den kommer til å ese seg fin mens den steker)
Finn fram sjokoladen og del den i biter og stikk ned i brødet/kaken. Jeg brukte 1 plate vegansk bringebærsjokolade fordi det er den jeg liker best.
Stek på 225 grader i ca 25 min (ta tiden, følg nøye med og kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig stekt)
Stikk en tynn trepinne (grillspyd) ned i bananbrødet/ kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke sitter klissete deig på pinnen når du tar den ut er den ferdig.
Avkjøl - men varm den gjerne litt opp på 150 grader før servering fordi den smaker aller best når den er lunken og sjokoladen er litt smeltet. Serveres med litt kokosyogurt.
Tips: ikke stress - ta det du har og liker, det går helt fint å bytte ut ingredienser med det du har tilgjengelig. Neste gang tenker jeg å tilsette en touch kanel…
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar